Videokaart By division - Hardwarejunkies 2021

GDDR6X thermische pad ontbreekt op ASUS GeForce RTX 3080 Ti TUF OC GPU

Gepubliceerd: 13-09-2021 - 10:27 Door division (Redacteur)




Eigenaars van ASUS's GeForce RTX 3080 Ti TUF OC grafische kaart hebben ondekt dat er hele thermische pads ontbreekt op het GDDR6x


Twee dagen geleden ontdekte Reddit-gebruiker "kamaloo92" waarom zijn ASUS RTX 3080 Ti TUF OC extreem heter liep dan normaal. De gebruiker ontdekte dat één kant van de plaat die de VRAM bedekte om de juiste temperaturen te handhaven, de thermische pads miste. Dit was nadat hij probeerde vast te stellen dat zelfs nadat alle hardware en softwareproblemen waren voltooid, ze nog steeds niet konden bepalen waarom de VRAM-temperaturen extreem hoog waren. Dus, zoals elke computergebruiker die comfortabel onderdelen van hun computer demonteren, haalde kamaloo92 de ASUS-videokaart uit elkaar en ontdekte dat de thermische tape aan één kant ontbrak.

"Mijn RTX 3080 Ti had een zeer hoge VRAM-temperatuur - Tj bijna altijd 110 ° C, ongeacht wat ik [probeerde]. Dus ik heb het eindelijk geopend om ontbrekende thermische pad op vier VRAM-chips te vinden."

"Er zijn enkele markeringen op de hittespreider zoals pad hier een paar seconden was, maar de VRAM-chips zijn schoon. Dus ik neem aan dat thermische pad op de een of andere manier vallen voordat warmtespreider op PCB."

"Het werkte normaal. Helemaal geen reboots, alleen constante thermische beperking."


Later werd hen gevraagd wat ze gebruikten voor de vervangende thermische pads. Het is geen ongewone praktijk voor ervaren gebruikers om thermische pads te vervangen voor betere prestaties en warmteafvoer, vooral wanneer ze vinden dat de voorraadvulling niet voldoende is.

"Ik heb ontbrekende pad toegevoegd en bestaande veranderd - voor de zekerheid. Ik heb ook extra pad toegevoegd zoals aanbevolen voor 3080 TUF (niet Ti) en VRAM-temperaturen gedaald tot max 80 °C. Dus ik hoop dat het goed komt."

"Voor het geval dat, ik heb Gelid GP-Extreme gebruikt. 1,5 mm voor VRAM om spreader 1,5 mm voor VRM op de videoconnectoren einde 3 mm voor warmtespreider naar hoofd heatsink 3 mm voor VRM op de power connector einde ik heb niet verwijderd backplate dus ik weet niet wat er is. Op GPU heb ik Kryonaut gebruikt."

"Ik heb mijn kaart een paar minuten in het spel verwarmd - dit zou pads gemakkelijker moeten maken."


In hetzelfde r / nvidia Reddit-forum ontdekte gebruiker "obamaprism3" zeven dagen geleden een defect met de pasta die alleen de VRAM moest bedekken, maar ook de node op de GPU bedekte, wat problemen veroorzaakte met oververhitting op hun 3080 FE GPU:



In de afgelopen maanden hebben we foto's gezien van fabrieksfouten en vreemde voorwerpen die in bepaalde hardware zijn gevonden. Wat interessant was, was dat sommige gebruikers op Reddit erop wezen dat werknemers als gevolg van de pandemie gestrest waren vanwege een gebrek aan extra hulp op assemblagelijnen, of mogelijk minder ervaren werknemers die aan bedrijven moesten worden toegevoegd om zich aan te passen aan het gebrek aan werknemers. Toegegeven, het is speculatie vanwege het niet kennen van alle feiten van een van de fabrikanten, maar het is een interessante redenering waarom er meer gevallen van defecten aan het licht komen, vooral op de GPU markt.




Bron: Wccftech



(1) Reactie:

  1. ...
    18-09-2021
    Euh, die leest wel heel erg als een tekst die direct uit Google Translate ofzo komt.
Scroll to Top