Nieuws By division - Hardwarejunkies 2021

Lancering Sony Playstation 5 Pro verwacht eind 2023-2024

Gepubliceerd: 09-09-2021 - 09:50 Door division (Redacteur)
Sony is ook van plan om zijn eigen PlayStation 5-console te vernieuwen met een Pro-variant die de Xbox Series X / S-vernieuwing van Microsoft zal aanpakken die ergens rond eind 2023-2024 staat gepland. De nieuwe console zou een nieuwe AMD SOC met hogere prestaties bevatten, maar omdat het een Pro-console is, is het zeer waarschijnlijk dat Sony deze zal positioneren in het premium 4K / 8K-gamingsegment.

Het lek begint met een paar game aankondigingen die we deze week kunnen verwachten op sony's PlayStation showcase evenement. De volgende titels kunnen al dan niet aanwezig zijn tijdens de showcase en zijn als volgt:

* God of War (Teaser/Trailer)
* Gran Turismo (gameplaytrailer)
* Stray (Speltrailer)
* Call of Duty: Vanguard (Nieuwe Gameplay)
* TLOU: Facties (Gerucht)Tom (MLID) stelt dat dit slechts een paar titels zijn die hij uit zijn bronnen heeft kunnen bevestigen en dat er ook een paar verrassingen worden verwacht. Maar het grootste lek heeft betrekking op de PlayStation 5 Pro, die dit jaar misschien geen deel uitmaakt van het Showcase evenement, omdat de console nog lang niet word gelanceerd. Er wordt gesteld dat Sony inderdaad werkt aan de PlayStation 5 Pro, wat een hogere en meer premium gesegmenteerde variant van de bestaande console zou zijn. Hoewel er geen specificaties werden vermeld, lijkt het erop dat de console een behoorlijke prestatieverbetering zal bieden, genoeg om degenen te verleiden die wachtten op een goede generatie-upgrade over hun PS4 Pro of oudere PS4 om de sprong te maken.

De Sony PlayStation 5 Pro-console wordt naar verwachting eind 2023-2024 gelanceerd en zal een prijs van ongeveer € 600 - € 750 hebben, wat ongeveer 75% hoger is dan de basisvariant van de PlayStation 5. De prijsstijging is waarschijnlijk te wijten aan stijgende productiekosten en wat het bedrijf heeft geleerd van de lancering van de PlayStation 4 Pro. Om winst te maken op de Pro, zal Sony de console tegen een hogere prijs moeten verkopen om zijn rendement te krijgen, anders zou elke eenheid die ze zouden verkopen verlies lijden als het bedrijf van plan is over te schakelen naar een gloednieuwe SOC, wat het geval lijkt te zijn.

Nu, dit is waar het speculatiegedeelte begint, wordt gezegd dat de Sony PlayStation 5 Pro mogelijk een nieuwe AMD APU krijgt met gloednieuwe CPU / GPU-IPs. Microsoft is van plan om zijn Xbox Series S en X op 6nm te vernieuwen, naar verluidt, terwijl Sony mogelijk de 5nm-route gaat met een nieuwe RDNA- en Zen-gebaseerde architectuur.

Als dat het geval is, speculeert MLID dat de TDP voor de console voorbij 300W breekt, wat het een erg dure console maakt om te ontwerpen en te produceren. Ook in gamingprestaties maakt de console mogelijk gebruik van AMD's FSR-technologie (FiedelityFX Super Resolution) en marketteert zichzelf als een 4K / 8K premium gamingconsole. Nou, dat is het zo'n ongeveer wat dit gerucht betreft.
Bron: Wccftech(0) Reacties:

Scroll to Top