Nieuws By mzw - Hardwarejunkies 2021

Sharkoon Elite Shark CA700

Gepubliceerd: 16-07-2021 - 17:10 Door mzw (Redacteur)


Sharkoon presenteert met de ELITE SHARK CA700 een bijzondere behuizing. Hoewel we dit iets gekantelde ontwerp al bij meer merken hebben gezien, was dat niet altijd zonder compromissen of het ging gepaard met zeer hoge prijzen. De prijs van de Sharkoon behuizing is nog niet bekend, maar wellicht kan Sharkoon met grotere aantallen hier voor een verrassing zorgen. De behuizing lijkt vooralsnog alleen in wit geleverd te worden met zwarte accenten en een zwart binnenwerk.

De maximale afmetingen van de videokaart (47,5cm), cpu-kooler (16,5cm) en voeding (19,5cm) zijn ruim, waardoor de CA700 weinig beperkingen kent. Ook het maximum aantal drives van twee keer 3,5”en zes keer 2,5” zal zelden een belemmering zijn.
Standaard worden maar liefst vijf 12cm fans meegeleverd, twee argb frontfans en drie gewone fans in het zijpaneel. Daarnaast is er in het toppanel nog een inbouwmogelijkheid voor drie 12cm fans.

De montage van fans in het zijpaneel lijkt een minder logische keus, omdat het zijpaneel niet zulke grootte ventilatie openingen heeft. De 360cm inbouwmogelijkheid in het zijpaneel leent zich bij custom waterkoeling beter voor een pomp-reservoir combinatie. De behuizing biedt met de inbouwmogelijkheid voor twee 360cm radiatoren, daarvoor prima mogelijkheden. Aan de bovenzijde past een 45mm dikke radiator met enkele fan (maximum is 70mm) en in het zijpaneel een 60mm radiator met enkele fan (maximum is 90mm). Een pomphouder bevindt zich ook vooraan in de behuizing. Een kit om de videokaart verticaal te monteren met een breedte van 3 slots wordt meegeleverd, echter een PCIe risercable lijkt te ontbreken.


De aansluitingen op het frontpaneel omvatten 2x USB3.0, een enkele Type C (USB 3.2 Gen 2) aansluitingen en de reguliere audio aansluitingen. Overige bijzonderheden zijn de in vier standen kantelbare voet en de kap van het toppanel en frontpanel die allebei verstelbaar zijn en gekanteld kunnen worden.


Compatibiliteit
Moederbord: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Maximaal aantal harde schijven: 2x 3,5" en 6x 2,5"
Maximum lengte grafische kaart: 47,5 cm
Maximum hoogte CPU-koeler: 16,5 cm
Maximum lengte voeding: 19,5 cm
Maximum hoogte radiator incl. fan (top): 7,0 cm
Maximum hoogte radiator (zijkant): 9,0 cm

Afmetingen (L x B x H): 63,2 x 25,0 x 67,0 cm(0) Reacties:

Scroll to Top