Gaming By Pascalito - Hardwarejunkies 2021

Valve kondigt Steam Deck aan

Gepubliceerd: 16-07-2021 - 10:11 Door Pascalito (Redacteur)

Valve heeft de Steam Deck aangekondigt. Dit is een nieuwe handheld console met een custom APU gebasseerd op AMD's ZEN 2 + RDNA 2. Dit zou genoeg moeten zijn om vloeiend de laatste AAA spellen te kunnen spelen. De handheld komt in drie verschillende smaken.

De goedkoopste Steam Deck heeft zelf 64 gigabyte aan opslag en Emmc geheugen en komt met een case om de console netjes in op te bergen. De prijs is al bekend, namelijk 419 euro. De tweede optie komt met een NVME SSD van 256 Gigabyte en zal 549 euro kosten. De duurste versie komt met een NVME SSD van 512 gigabyte en heeft een speciale glas coating en andere kleine extra's. Deze versie kost echter wel 679 euro.De Steam Deck kan alle spellen spelen die je ook in je steam library hebt. Ideaal als je eens een spel wilt spelen op reis die je toch al in je bezit had. Mensen kunnen per vandaag (16 juli) de handheld al reserveren. Echter zal de console naar verwachting pas eind dit jaar besteld en geleverd kunnen worden.

Ook komt er een speciale dock, die je wel appart moet kopen voor de Steam Deck. Wat hier de specificaties voor zou zijn is nog onbekend. Men verwacht wel dat 4k gamen op een TV tot de mogelijkheden zal behoren.


(0) Reacties:

Scroll to Top