Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Intel overweegt Duitse Fabriek in de buurt van München

Gepubliceerd: 19-06-2021 - 10:05 Door Division (Redacteur)
Een minister van de Duitse deelstaat Beieren heeft bevestigd dat de staat in gesprek is met Intel over het bouwen van een lokale fabriek, meldde Reuters vandaag. Minister van Economische Zaken Hubert Aiwanger gaf niet aan hoe de onderhandelingen verliepen, maar gaf aan dat Bavaria Intel ten minste één mogelijke locatie aanbood.


Pat Gelsinger, CEO van Intel, bezocht Europa in april om het te bespreken hoe hij daar een state-of-the-art halfgeleider fabriek zou bouwen ter ondersteuning van de IDM 2.0-strategie van het bedrijf, bestaande uit uitgebreide interne productie, sommige outsourcing en het aanbieden van contract productie diensten onder de naam Intel Foundry Services.

Intel hoopt zo'n 8 miljard euro (9,7 miljard euro) aan overheidssubsidies te krijgen, waaronder stimulansen zoals belastingvoordelen en directe investeringen. Dit zou een hint kunnen zijn dat de chip gigant van plan is om een vrij grote fabriek in continentaal Europa te bouwen die ongeveer $ 25 miljard of meer zou kunnen kosten.

Intels werkelijke plannen voor de fabriek moeten nog vorm krijgen, maar Beierse functionarissen hebben al een verlaten luchtmachtbasis in Penzing-Landsberg bij München voorgesteld als een potentiële locatie voor de fabriek.

"Ik sta hier volledig achter", zei Aiwanger volgens Reuters. "De mogelijke locatie van een grote internationale halfgeleiderfabrikant in Beieren is een uitstekende kans."

Intel exploiteert zijn fabrieken in de buurt van Leixlip, Ierland sinds de jaren 1980, dus het bedrijf is niet nieuw in Europa. Het toevoegen van een extra locatie zou het echter helpen om voldoende productie mogelijkheden te garanderen voor bestaande klanten en toekomstige fabless klanten wanneer Intel productieservices begint aan te bieden.

Intel is van plan om eind 2021 formele plannen voor zijn fabriek op het Vasteland van Europa bekend te maken. Naast Duitsland houdt het bedrijf zich ook rekening met België, Nederland en Luxemburg.(0) Reacties:

Scroll to Top