Videokaart By Division - Hardwarejunkies 2021

AMD bevestigt instinct MI200

Gepubliceerd: 09-06-2021 - 15:08 Door Division (Redacteur)
AMD maakt zich op om zijn eerste MCM GPU te lanceren, de Instinct MI200 op basis van de Aldebaran HPC-chip. De Instinct MI200 zou de CDNA 2 grafische architectuur hebben en twee keer zoveel pk bieden dankzij het toonaangevende verpakkingsontwerp met meerdere chipsmodules.
AMD Instinct MI200 'Aldebaran' HPC GPU helemaal klaar om MCM CDNA 2-architectuur te introducerenDe nieuwste informatie over de Instinct MI200 komt binnen de Linux Patch die bevestigt dat de grafische kaart inderdaad is gebaseerd op een MCM-ontwerp. De patch verwijst naar de twee matrijzen aan boord van de GPU als primair en secundair. Er wordt gesteld dat de primaire node de geldige vermogensgegevens zal ophalen, terwijl de secundaire node zal communiceren met de eerste node om de vermogens balans te verdelen. Dit zal de eerste keer zijn dat we een MCM GPU krijgen , hoewel die nog niet gepland zijn voor consumenten, wordt verwacht dat AMD's next-gen RDNA 3 een vergelijkbaar (chiplet) ontwerp zal introduceren op Navi 31 en Navi 32 GPU's.

Anders dan dat, wordt de AMD MI200 vermeld als een MCM 'Special FIO Accelerator' voor HPE Cray EX. Dat zou kunnen verklaren waar de MI200 naam vandaan komt. Een MCM -ontwerp (Multi-Chip-Module) zou kunnen betekenen dat we nog steeds naar een Vega Compute GPU kunnen kijken, maar twee van hen versmolten over dezelfde PCB en verbonden door een Infinity Fabric-interconnect van de volgende generatie. Hieronder volgt een weergave van hoe de AMD Aldebaran GPU eruit zou kunnen zien:Hier is alles wat we weten over AMD's CDNA 2 Architecture Powered Instinct Accelerators

De AMD CDNA 2-architectuur zal de volgende generatie AMD Instinct HPC-Accelerators van stroom voordrijven. We weten dat een van die Accelerators de MI200 zal zijn met de Aldebaran GPU. Het wordt een zeer krachtige chip en mogelijk de eerste GPU met een MCM-ontwerp. De Instinct MI200 gaat het opnemen tegen Intels 7nm Ponte Vecchio en NVIDIA's vernieuwde Ampere-onderdelen. Intel en NVIDIA volgen ook de MCM-route op hun HPC-accelerators van de volgende generatie, maar het lijkt erop dat Ponte Vecchio in 2022 beschikbaar zal zijn en hetzelfde kan worden gezegd voor NVIDIA's volgende generatie HPC-accelerator zoals hun eigen roadmap bevestigd.In de vorige Linux-patch werd onthuld dat de AMD Instinct MI200 'Aldebaran' GPU HBM2E-geheugenondersteuning zal hebben. NVIDIA was de eerste die aan boord van de HBM2E-standaard sprong en zal een mooie boost bieden ten opzichte van de standaard HBM2-configuratie die wordt gebruikt op de Op Arcturus gebaseerde MI100 GPU-versneller. HBM2E biedt tot 16 GB geheugencapaciteit per stack, zodat we tot 64 GB HBM2E-geheugen kunnen verwachten bij zinderend hoge snelheden voor Aldebaran.

De nieuwste Linux Kernel Patch onthulde dat de GPU 16 KB L1-cache per CU bevat, wat 2 MB van de totale L1-cache uitmaakt, gezien het feit dat de GPU 128 Compute Units zal verpakken. De GPU draagt ook 8 MB gedeelde L2-cache, maar draagt 14 CUs per Shader Engine in vergelijking met 16 CUs per SE in de vorige Instinct-line-up. Hoe dan ook, er wordt gesteld dat elke CU op Aldebaran GPU's een aanzienlijk hogere computeruitvoer zal hebben.Andere genoemde functies zijn SDMA (System Direct Memory Access) ondersteuning waarmee gegevens kunnen worden overgedragen via PCIe- en XGMI/Infinity Cache-subsystemen. Wat Infinity Cache betreft, ziet het er naar uit dat dat niet zal gebeuren op HPC GPU's. Houd er rekening mee dat AMD's CDNA 2 GPU zal worden vervaardigd op een gloednieuw procesknooppunt en wordt bevestigd met een 3e generatie AMD Infinity-architectuur die zich uitstrekt tot Exascale door tot 8-Way coherente GPU-connectiviteit mogelijk te maken.

AMD Radeon Instinct Accelerators 2020

Bron: WCCFTECH(0) Reacties:

Scroll to Top