Nieuws By Division - Hardwarejunkies 2021

Arm kondigt nieuwe Mali-G710, G610, G510 en G310 mobiele GPU families aan

Gepubliceerd: 05-06-2021 - 17:47 Door Division (Redacteur)
Naast de extreem grote en uitgebreide CPU line-up aankondiging van vandaag, waaronder de nieuwe Cortex-X2, Cortex-A710, Cortex-A510, nieuwe DSU-110 en nieuwe interconnects, zien we de aankondiging van Arm's nieuwste Mali GPU line-up. Net als bij de CPU familie zien we ook een uitgebreide line-up aankondiging met de nieuwe Mali-G710 vlaggenschipserie, de G510 middenklasse en de nieuwe ultra-area efficiënte Mali-G310.

De nieuwe GPU serie volgt in dezelfde Valhall GPU familie die in 2019 werd gestart met de Mali-G77 en zag kleine verbeteringen met de Mali-G78 in de aankondigingen van vorig jaar en zag siliciumadoptie in de SoC's van dit jaar, zoals de Kirin 9000, Exynos 2100 of de nieuwe MediaTek Dimensity SoCs.

Aan de high-end is de Mali-G710 een directe opvolger van de Mali-G78 en is het een relatief eenvoudige generatie verbetering in termen van wat het nastreeft: de hoogst mogelijke prestaties die Arm's architecten kunnen bereiken in een Mali GPU. De Mali-G610 is een merkoefening die dezelfde microarchitectuur onderscheidt als de G710 bij lagere core tellingen, met als doel partners te helpen vlaggenschipproducten beter te onderscheiden van het "premium" segment.

De Mali-G510 is een opvolger van de Mali-G57 van 2019 en is een belangrijke upgrade van Arm's mid-range portfolio, met extreem grote generatie prestaties en vermogens efficiëntiewinsten ten opzichte van zijn voorganger.

Tot slot is de nieuwe Mali-G310 een nieuwe op Walhall gebaseerde low-end entry die een architecturale hobbel van meerdere generaties vertegenwoordigt ten opzichte van de oude Bifrost-gebaseerde Mali-G31 en zich richt op de low-end markt voor gebieds efficiëntie waar we honderden miljarden goedkope apparaten en andere ingebedde markten zoals smart-tv's zien.

Voor overzicht zal vandaag voor de meeste lezers op de nieuwe Mali-G710 vlaggenschip GPU de ogen gericht staan. De verbeteringen die het bedrijf belooft, zijn ruwweg een prestatie verbetering van +20% in een ISO-proces knooppunt GPU-configuratie in vergelijking met een vergelijkbare Mali-G78 GPU. Evenzo belooft het nieuwe GPU-ontwerp bij vergelijkbare prestaties een vermindering van het stroomverbruik met -20% en dus ook een toename van de energie efficiëntie.

Onlangs heeft Arm zich ook gericht op Machine Learning op de GPU en hier belooft het nieuwe ontwerp een grotere prestatieverbetering van +35%.

Bron: Anandtech(0) Reacties:

Scroll to Top