Videokaart By Division - Hardwarejunkies 2021

NVIDIA RTX 3080 Ti Cryptocurrency Hash Rate Limiter getest

Gepubliceerd: 28-05-2021 - 20:24 Door Division (Redacteur)

Cryptocurrency heeft bewezen de baas te zijn voor doe-het-zelf-gamers in het pc-segment. Munten zoals Ethereum hebben GPU-prijzen 3-5x de MSRP voor de meeste kaarten gedreven en scalpers hebben brandstof toegevoegd aan een toch al delicate situatie. Het eindresultaat is dat gamers geen GPU in handen kunnen krijgen tenzij ze een AIB-wachtlijstprocedure doorlopen (die meerdere maanden kan duren) of een meerdere generaties oude, tweedehands GPU kopen. In een poging om dit te beteugelen en GPU's beschikbaar te maken voor gamers, introduceerde NVIDIA de LHR- of beperkte hash-rate-serie met de RTX 3060. Hun aankomende vlaggenschip GPU, de RTX 3080 Ti, zal ook een LHR-variant zijn en de mijnbouwprestaties van deze kaart zijn voor het eerst getest.


NVIDIA RTX 3080 Ti 'LHR' levert 58 MH/s op in Dagger Hashimoto met 299W

De mining prestaties van de aankomende RTX 3080 Ti zijn uitgelekt uit Kavka_Chow (via Videocardz). De kaart levert 58,04 MH/s op Dagger Hashimoto. Om dit in perspectief te plaatsen, het vlaggenschip van de laatste generatie, RTX 2080 Ti levert 49 MH/ s op en de niet-beperkte RTX 3070 levert 96 MH / s op. Het is duidelijk dat dit een enorme vermindering is ten opzichte van zijn volledige potentieel, dat meer dan 100 MH/ s zou zijn geweest.Dus de hash-snelheidsbegrenzer werkt (voor ETH-gebaseerde munten in ieder geval) en is er dus de volgende vraag wordt hoeveel zal dit van invloed zijn op GPU-prijzen in de toekomst? Hier wordt het grondgebied van (hoogopgeleide) speculatie besproken. Ik ben persoonlijk erg pessimistisch over prijzen die om een paar redenen aanzienlijk beter worden en verwacht slechts een verlaging van de huidige prijzen met 10-30% en niet in de buurt van de MSRP.


* De NVIDIA-hashsnelheid beperkt alleen Stopt Dagger Hashimoto, het algoritme dat de voorkeur geniet van op Ethereum gebaseerde cryptocurrencies en tokens. Dit is niet het enige bewijs van werkalgoritme dat er is en er zijn andere variëteiten zoals KAWPOW, ZHASH, Octopus, BeamV3, CuckooCycle.

* De GPU-mining industrie is nu bijna een miljard USD-industrie en deze miljoenen mining activiteiten zullen niet zomaar de winkel sluiten en opgeven - ze zullen overschakelen naar andere munten - op welk moment de wet van vraag en aanbod (en $ versus mining opstelling) zal in werking treden, waardoor de prijzen van die munten omhoog gaan en ze uiteindelijk net zo winstgevend worden om te delven als Dagger Hashimoto.

* Er zijn manieren om de huidige beperkte te omzeilen en bijna 75% van de prestaties terug te krijgen in HiveOS.

* ETH verschuift sowieso later dit jaar naar Proof of Stake (waardoor GPU-mining niet meer nodig is), dus deze actie is een geval van te weinig te laat.

De RTX 3080 Ti zal 80 SMs hebben met een netto totaal van 10240 CUDA cores. De maximale frequentie die door de grafische kaart wordt bereikt, wordt ook gegeven - wat 1,67 GHz is. Met deze twee bevestigde specificaties kunnen we komen tot het TFLOPs-nummer voor de kaart - wat een klinkende 34,2 TFLOPs is. Dat is een absoluut krankzinnige niveau van grafische pk's, hoewel het nog maar de vraag is hoeveel daarvan zich zal vertalen naar echte FPS in games.

De kaart heeft 12 GB GDDR6X-geheugen geclocked op 9,5 GHz (19 Gbps) en gekoppeld aan een 384-bits busbreedte zou die enorme grafische engine voeden met 912 GB / s bandbreedte.


NVIDIA RTX 3080 Ti op de plank voor 3 juni 2021

Zoals altijd gaat NVIDIA voor een gespreide lancering met het vlaggenschip dat op 3 juni wordt gelanceerd. De aankondiging zou eerder moeten gebeuren - waarschijnlijk op 31 mei.

NVIDIA RTX 3070 Ti op de plank voor 10 juni 2021

De RTX 3070 Ti zal bijna een week na zijn grotere broer op de plank liggen.
Bron: WCCFTECH(0) Reacties:

Scroll to Top